Case

Homoseksuelles seksuelle gråzoner

“Jeg er virkelig glad for, jeg var med i projektet, det har været som at gå til psykolog, og jeg kan nu se, at jeg nok skal passe lidt bedre på mig selv. Jeg håber virkelig, I bruger jeres viden til at hjælpe andre!”

Deltager, 21 år

Abstract

Vi kontaktede RedenUng med en formodning om, at homoseksuelle unge mænd er særligt udsatte i deres dating liv og derfor i særlig grad risikerer at komme i berøring med seksuelle gråzoner som eksempelvis sugardating. Samtidig havde vi en formodning om, at sociale medier som Grindr gør at unge mænd er mere tilbøjelige til at overskride grænser.

RedenUng var nysgerrige på problematikken, og med udgangspunkt i dette skabte vi et antropologisk undersøgelsesdesign, som skulle skabe dyb forståelse på baggrund af følgende metodiske tanker:

1) Rekruttering:

Det er i sagens natur en svær opgave at rekruttere unge mænd til at fortælle åbent om deres grænsesøgende sexliv – særligt når det vedrører episoder, som er på kant med loven. Derfor rakte vi ud til vores eget netværk som har en høj grad af tillid til os – og som i øvrigt blandt andet er screenet på baggrund af, at de besidder en høj grad af integritet og mod.

I løbet af 3 uger havde vi gennem dette netværk screenet og rekrutteret 12 unge, homoseksuelle mænd med et eksperimenterende og grænsesøgende datingliv.

2) Cultural probes:

For at komme helt tæt på de unge mænds dating-liv, bad vi dem om at føre dagbog for os i en periode på 3 uger. I dagbogen besvarede de blandt andet følgende personlige spørgsmål: “En hemmelighed, jeg ikke har fortalt nogen” “grænseoverskridende, selv for mig” “ugens besked på Grindr”.

Som afslutning på projektet mødtes vi individuelt med de unge mænd til et 2 timers dybdeinterview, som tog udgangspunkt i deres dagbøger.

På baggrund af de antropologiske studier og dybdeinterviews skrev vi en rapport, som kortlagde tendenser blandt homoseksuelle unge mænds datingliv, herunder de risici, som hersker på blandt andet dating-platformen, Grindr – hvor man til hver en tid kan tjene 1000 kroner indenfor en radius på 10 kilometer, hvis man er parat til at give et blowjob.

Kunde:
RedenUng

Service:
Antropologisk undersøgelse og en rapport

Målgruppe:
Specialister, fagfolk og politikere, som arbejder for at forebygge seksuelle gråzoner blandt homoseksuelle unge mænd.

Output

Hør en lydoptagelse med en anonym deltager i projektet – interviewet er optaget efter projektets afslutning.

Whitepaper om unges datingadfærd, som RedenUng udgav på baggrund af undersøgelsen samt øvrige kvantitative data.

TAK TIL

Jer 12 unge mænd, som har været hudløst ærlige i dette projekt. I har inviteret os indenfor i den allermest private del af jeres liv – og I har fortalt os ting, som I måske ikke har fortalt andre. Flere af jer sagde, at dette projekt har været som at gå til psykolog. Vi er dog ikke psykologer, men vi er virkelig glade for, hvis projektet har kunne bidrage positivt, også for jer personligt.

I har indvilliget i at medvirke i projektet og fortælle om jeres oplevelser, fordi I gerne vil være med til at skabe et mere trygt datingliv for de kommende generationer, og fordi I godt kan se, at Grindr og lignende platforme lige nu er det rene “wild west”

Tak for jeres mod.