Vil du hjælpe os med at skabe en tidsmaskine?

Futureland er et nyt laboratorium, hvor unge deler visioner for fremtidens liv udenfor storbyen – fremkaldt ved hjælp af en tidsmaskine. Futureland kommer til live første gang den 12. til 16. november 2018 i Lejre.

Vi søger derfor talentfulde unge, som vil hjælpe os med at udvikle tidsmaskinen samt planlægge og gennemføre den første store tidsrejse.

 

Vi er stadig i udviklingsfasen af projektet, og vi søger nu et team af tre unge, der vil hjælpe med at skabe rammerne for indsatsen, og pege på hvilke udfordringer Futureland skal gå i dybden med.

En af hovedopgaverne bliver at bygge en tidsmaskine, som et værktøj til at træde ind i Futureland. Den skal hjælpe os med at tage fat i vores drømme, inspirere os til tænke gennem oplyst viden, til nye perspektiver og løsninger. Tidsmaskinen bygger på en teknik som allerede er udviklet og afprøvet. Jeres opgave bliver at hjælpe med at udvikle og designe den tidsrejse vi skal på samt at sikre at hele forløbet bliver dokumenteret og kommunikeret ud så skarpt og præcist som muligt.

Jeres opgave forløber frem mod november 2018, hvor vi i løbet af en intensiv uge får skabt rammerne for at Futureland kan udvikle sig videre i løbet af de kommende år.

 

Praktisk:

 • Løn for deltagelse i projektet er 7.500 kr.
 • Du skal kunne deltage i udviklingsdage i november i uge 46, mellem d. 11/11 – 16/11, 2018.
 • Desuden skal du deltage i en udviklingsdag søndag d. 30. september.
 • Herudover vil du arbejde selvstændigt med dine opgaver i perioden fra udviklingsdagen og frem til november.

 

Vi søger følgende profiler

Videodokumentarist

Du har erfaring med at optage såvel som at redigere video. Det vi primært leder efter er evnen til at kunne følge et event og få de rigtige billeder af stemning og indhold.

 • Din opgave bliver at dokumentere Futureland i form af videoer.
 • Desuden producere og redigere teaservideoer.
 • Du har sandsynligvis erfaring med at lave hurtige video-produktioner, herunder vlogs og lign. interviews.

 

Programmør
Du kan arbejde kreativt med programmering i relation til kunst og installationsprojekter. Konkret vil du arbejde med at implementere en række fysiske sensorer i Tidsmaskinen og få disse til at spille sammen med soundtracks og optagelse user feedback fra deltagerne i tidsmaskinen.

 • Din opgave bliver at implementere interaktivitet på tidsmaskinen. Du vil udvikle med udgangspunkt i en eksisterende installation, hvor der skal tilføjes ny funktionalitet.
 • Vi søger en programmør som er rutineret i MAX MSP og som kan løse opgaver med MAX i b.la. DMX kontrol, projection mapping og video tracking af ansigter.

 

Kreativ konceptudvikler og stærk facilitator

Du har talent for at skabe engagement, rum for dialog og formidle levende til en stor gruppe af mennesker.

 • Din primære opgave bliver at være ungeambassadør for Futureland under udviklingsdagene, og være med til at facilitere/organisere workshopsforløb.
 • Desuden vil det være et ekstra plus, hvis du også har forståelse for skriftlig og visuel formidling, sådan at det bliver kommunikativt skarpt.

Om Futureland

I storbyerne sætter unge deres tydelige aftryk på byen. Sådan skal det også være udenfor de store byer. Futureland vil skabe et nyt bæredygtigt laboratorium, hvor unge sætter fokus på at udvikle løsninger for fremtiden udenfor storbyen. Med afsæt i hvem vi er og hvor vi kommer fra – oplyst viden om vores historie og kulturarv – skaber vi sammen ny værdi og perspektiver for lokalområder, for Danmark og på globalt niveau.

Futureland campen i november 2018 er startskuddet til dette. Futureland kommer til at fungere sådan, at der vil være ét årligt tema, som alle aktiviteter skal relatere sig til. Målet med Futureland 2018 er at vi sammen finder frem til, hvilke temaer vi skal fokusere på i de kommende år.

Desuden håber vi at starte en bevægelse baseret på passion og begejstring, hvor målet er at demonstrere at idéerne og viljen til at komme på banen findes blandt unge – også når det gælder livet udenfor storbyen.

Futureland udvikles af Lejre Kommune i samarbejde med Kulturregion Midt- og Vestsjælland

 

Praktisk info

For mere info kontakt Fremtidsfabrik på baudo@fremtidsfabrik.dk
Ansøgningsfrist d. 14. september.
Samtaler med udvalgte kandidater afholdes i uge 37.

Ansøgning