Unge Stemmer er en podcastserie på 10 afsnit, der hver portrætterer et perspektiv på det at være ung i Lyngby Taarbæk Kommune.

Podcastserien er en del af en undersøgelse foretaget for Lyngby Taarbæk Kommune, der har som formål at øge graden af ungeinddragelse i kommunen.

Klik på ikonet for at læse rapporten i browseren, eller download rapporten som pdf fil via linket herunder.

>> Download Unge Stemmer som pdf fil

Mads – Hackschooler

Mads besluttede sig for, at han ville arbejde med film, og ikke tage en uddannelse, efter han droppede ud af 2g. Han arbejder i dag som produktionsleder på film- og tv-projekter.

Marie – Den engagerede

Marie er meget engageret og formand for fælleselevrådet – hun går i 9. klasse. Hun er meget optaget af at give unge mere indflydelse – men ikke kun på den gammeldags måde med afstemninger – det sker via engagement.

Ella – Droppet ud af skolen

Ella vokset op i Lyngby, men fik i 7. klasse OCD-symptomer. Dette udviklede sig gradvis og blev mere alvorligt. Hun endte med at melde sig syg fra skolen, hvilket endte med to år uden skolegang.

Monica – DTU studerende

Studerer til civilingeniør i Medicin og Teknologi på DTU, og har netop færdiggjort sit speciale hos Novo Nordisk. Synes der er et pres for at være på en bestemt måde – i uddannelse og i samfundet. Der burde være mere plads til forskellighed og personlighed – både i studiemiljøet på DTU og i uddannelse generelt.

Malthe – Gamer

Går i 8. klasse og har stor erfaring med gaming – særligt World of Warcraft. Drømmer om at leve af gaming på den ene eller anden måde.

Mathias – Håndværker

Mathias er ved at uddanne sig til elektriker – han brænder for sit fag, og har vidst at han ville være elektriker siden han var 10 år gammel. Han oplever dog mange fordomme om hans valg, særligt i møder med jævnaldrende – der er det som om folk slet ikke forstår at man kan vælge en håndværksuddannelse frivilligt.

Andrea – Mødet med systemet

Er flyttet til Lyngby for ca. 1,5 år siden. Har en fortid med misbrug siden hun var 13 år, men er clean i dag. Oplever at have været kastebold i systemet – men er blevet godt behandlet i Lyngby.

Luna – Fest og fritid

Luna går i 9. klasse, og er en aktiv del af den gruppe, der kalder sig “Furesø Gang”. Det er slang for dem, der arrangerer de sociale events ved Furesøen. Fester betyder meget for unges fritidsliv, og Luna har fingeren på pulsen med, hvad der sker.

Ækabgis – Aktivist

Ækabgis betegner sig selv som aktivist – hun kæmper for mere magt og fokus på børn og unges meninger – fordi det er børnene der er vores fremtid. Ækabgis kommer ikke fra Lyngby, men hun er en af initiativtagerne bag Børnemagt, har været med i Fridays For Future demonstrationerne siden begyndelsen – hun er billedet på en ny generations politiske engagement.

Jules – Gymnasieelev

Jules er en del af festmiljøet i Lyngby. Han fester temmelig hårdt igennem til diverse privatfester. En vigtig del af dette miljø er stoffer, som der er rigeligt af i miljøet.