“Samtalekortene åbende for helt nye samtaler om studievalg. Det var en stor hjælp at have nogle kort og hermed et “manuskript” at inspireres af. Det gjorde samtalen lettere, og så førte det til, at jeg fik en dybere forståelse for min søns overvejelser.”

Henning Langberg, far til 3 og innovationsdirektør på Rigshospitalet.

Samtalecafe om studievalg

Samtalecafe om studievalg henvender sig til videregående uddannelser, som holder åbent hus arrangementer, og som gerne vil skabe rammerne for, at de besøgende forældre og unge kan få en reflekteret og dyb samtale om studievalg, som tager udgangspunkt i den unges personlighed og drømme.

Til samtalecaféen anvendes samtalespillet, Free Your Mind, som er et samtalespil om studievalg, der er udviklet af en gruppe af forskere fra SDU i samarbejde med Fremtidsfabrik.

To mulige formater

Faciliteret samtalecafe. Her vil det være Fremtidsfabrik, der sammen med en fra vores netværk af unge, faciliterer forløbet og udvælger, hvilke spørgsmål forældrene og de unge skal tale om. Der vil være en kort introduktion til hvert samtalespørgsmål, som initieres af den unge, og som har til formål at inspirere samtalerne og åbne op for noget af det, som forældre og deres unge mennesker kan have svært ved selv at tage hul på, såsom forventninger og tvivl i forbindelse med studievalget.

Kom og gå samtalecafe. Dette koncept vil være mere løst og baseret på, at deltagerne kan komme og gå efter behov. Fremtidsfabriks rolle vil i dette tilfælde være at dele samtalespil ud og introducere disse, efterhånden som gæsterne kommer og går. Også her vil vi lægge vægt på at have minimum en ung med fra vores netværk, som kan fortælle om egne oplevelser i forbindelse med studievalg.

Pris: 25.000 eks moms.
Varighed 45 min til 2,5 timer.

KONTAKT:

Spillet er udviklet af Fremtidsfabrik, som er en virksomhed, der arbejder for, at børn og unge indfrier deres fulde potentiale.

Har du spørgsmål vedrørende spillet?
goddag@fremtidsfabrik.dk
Tlf: Tanja Hall 2395 5606

ERFARINGER:

Udviklingen af Free Your Mind har givet en række erfaringer. Find vores erfaringer og anbefalinger til videre arbejde med spillet og lignende indsatser herunder.

>> Download erfaringsopsamling (pdf)